Om Mikael

webdesign_150904_27Mikael har sedan barnsben haft hästar omkring sig. Hans föräldrar startade på 70-talet Åby ridskola utanför Norrköping. Mikaels egen förmåga att rida hästar har han bl a grundlagt genom att aktivt delta i elitgymnastik. Den balans han då tränade upp har han haft stor nytta av i sitt arbete med att rida in unghästar.

Mikaels handlag med inridning av unghästar i kombination med Carolines kontrollerande öga från marken har gjort att DressyrHoppet är ett mycket anlitat företag inom unghästutbildning.

Dipl Ridinstruktör, > Banbyggare och utbildare av unghästar

Mikaels utbildning till Diplomerad Ridinstruktör har gett en teoretisk plattform till sådant som är av betydelse för att kunna erbjuda professionella tjänster inom ridsport. I Ridsportförbundets utbildningsbeskrivning anges bl a följande;

-Det övergripande målet är att ridinstruktören skall ha kompetens att med iakttagande av ett gott horsemanship, sköta ridskolehästar, anläggning och utrustning, utbilda ridskolehästarna samt utbilda ridskolans elever i hästkunskap och ridning.

Diplom utfärdas av Svenska Ridsportförbundet. Mikael är även godkänd C-banbyggare.

Omfattande tävlingsmeriter

Förutom sin dokumenterade utbildning har Mikael tävlingserfarenhet upp till Svår klass i hoppning. Han har bl a placeringar i SM för seniorer. Förutom sina egna goda tävlingsresultat så levererar Mikael alltid goda resultat med de unghästar han kvalificerar till unghästchampionaten. Det har gett Mikael goda kontakter och relationer med uppfödare i Sverige.

Kontakt med Mikael

Eftersom Mikael bedriver utbildningsverksamhet även utanför den egna anläggningen på Ullevi så finns det även möjlighet att anlita honom på andra anläggningar i Sverige.
Vid intresse ta kontakt med DressyrHoppet för mer information om möjligheter att anlita Mikael, se sidan Kontakt.